Menu Sluiten

Inzet wijkondersteuner

Elke wijk heeft behoefte aan betrokken en actieve bewoners. Heb jij een idee voor een wijkactiviteit, maak je je zorgen over een buur, of wil je praten over de toekomst van jouw buurt? De wijkondersteuner is hier om je te helpen en te ondersteunen bij het realiseren van jouw ideeën en het verbeteren van je buurt. In Lewenborg zorgt onze wijkondersteuner ervoor dat je de juiste ondersteuning krijgt en verbindt bewoners met de juiste middelen en contacten.

De wijkondersteuner speelt een centrale rol in het versterken van de wijkgemeenschap. Onze doelen zijn:

  • Activiteiten Organiseren: Helpen bij het opzetten en uitvoeren van wijkactiviteiten, zoals buurtfeesten of schoonmaakacties.
  • Vrijwilligers Vinden: Ondersteunen bij het vinden van vrijwilligers en organiseren van vrijwillige inzet.
  • Zorgen en Problemen: Luisteren naar zorgen over buurtgenoten en problemen in de wijk en zorgen voor passende oplossingen.
  • Communicatie Versterken: Verbeteren van de communicatie met en tussen bewoners om alle betrokkenen goed te bereiken en te betrekken.
  • Verbeteringen Voorstellen: Voorstellen doen voor wijkverbeteringen en helpen bij de uitvoering van deze ideeën.

Hoe werkt het?

  1. Eerste Contact: Neem contact op met de wijkondersteuner voor advies en ondersteuning. Dit kan via e-mail, telefonisch, of tijdens een persoonlijk gesprek.
  2. Activiteiten en Projecten: Als je een idee hebt voor een wijkactiviteit, helpt de wijkondersteuner bij de organisatie, waaronder het vinden van locaties, vrijwilligers en benodigde middelen.
  3. Problemen en Zorgen: De wijkondersteuner fungeert als aanspreekpunt voor zorgen over buurtbewoners en helpt bij het vinden van oplossingen of doorverwijzen naar relevante hulpinstanties.
  4. Verbeteringen en Innovaties: Heb je ideeën voor het verbeteren van je wijk? De wijkondersteuner helpt je om deze ideeën uit te werken en biedt ondersteuning bij het realiseren van verbeterprojecten.

De Rol van de Wijkondersteuner

De wijkondersteuner fungeert als een spin in het web binnen de wijk. Ze verbindt organisaties, vrijwilligers en bewoners met elkaar en werkt nauw samen met het BeWonersPlatform Lewenborg. Dit platform biedt een fysieke en virtuele ontmoetingsplek voor bewoners om kennis te delen en samen te werken aan wijkprojecten.

Belangrijke Taken van de Wijkondersteuner

  • Netwerken en Verbinden: Leggen van verbindingen tussen verschillende partijen en initiatieven.
  • Ondersteuning en Advies: Bieden van praktische en strategische ondersteuning voor wijkinitiatieven.
  • Veiligheid en Welzijn: Zorgen voor een veilige en gelukkige leefomgeving door proactief te handelen bij problemen en zorgen.

Contactinformatie

Jacqueline Haarmans is de wijkondersteuner voor Lewenborg. Je kunt haar bereiken via:

E-mail: j.haarmans@wij.groningen.nl

Telefoon: 050 367 40 02 (WIJ Lewenborg)

Website: https://wij.groningen.nl/wijteam/wij-lewenborg/

Voor een persoonlijk gesprek of meer informatie kun je ook langsgaan op het kantoor of deelnemen aan een van de buurtbijeenkomsten.

Doe Mee!

Heb je ideeën voor je wijk of zorgen die je wilt bespreken? Neem contact op met de wijkondersteuner en ontdek hoe je betrokken kunt raken bij het verbeteren van Lewenborg. Jouw betrokkenheid en input zijn van groot belang om samen een levendige, veilige en verbonden wijk te creëren.

Samen maken we Lewenborg tot een plek waar iedereen zich thuis voelt en actief bijdraagt aan een betere buurt!

 

Dit project wordt gesubsidieerd door Nationaal Programma Groningen

logo nationaal programma groningen

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud