Menu Sluiten

Wijkbudget

Lewenborg wordt nóg leuker en fijner om in te wonen met jouw hulp! Met het wijkbudget van de gemeente Groningen, stellen we de komende jaren 25.000 euro per jaar beschikbaar voor bewoners. Jij kunt voorstellen doen om jouw plein, straat of wijk leuker en mooier te maken.

Het wijkbudget heeft als doel om bewoners actief te betrekken bij het verbeteren van hun leefomgeving. Dit project richt zich op:

  • Informeren: Hoe kunnen we inwoners informeren over het wijkbudget?
  • Voorstellen indienen: Hoe kunnen inwoners voorstellen maken voor het wijkbudget?
  • Regels en voorwaarden: Welke regels of voorwaarden gelden er bij het indienen van een voorstel?
  • Besluitvorming: Hoe nemen we samen beslissingen over deze voorstellen?

Aanpak en Betrokkenheid

Voor het wijkbudget werken we samen met het BeWonersPlatform Lewenborg. Dit platform brengt bewoners samen om kennis te delen en gezamenlijk beslissingen te nemen over de besteding van het wijkbudget. Hierdoor hebben bewoners directe invloed op hun leefomgeving en kunnen ze samen projecten realiseren die bijdragen aan een betere buurt.

Stappenplan Wijkbudget

  1. Voorstellen Indienen: Bewoners kunnen hun ideeën en voorstellen indienen via de website of tijdens bijeenkomsten die we regelmatig organiseren. Of je nu een speeltoestel voor de kinderen wilt, extra groen in de straat, of een buurtfeest wilt organiseren, alle ideeën zijn welkom.
  2. Selectie en Stemmen: Na de inzending van de voorstellen volgt een selectieprocedure waarbij we controleren of de voorstellen voldoen aan de gestelde voorwaarden. Vervolgens kunnen alle bewoners stemmen op hun favoriete voorstellen. Dit gebeurt zowel online als tijdens buurtbijeenkomsten.
  3. Uitvoering: De voorstellen met de meeste stemmen worden uitgevoerd. We werken samen met de indieners van de voorstellen om de plannen te realiseren. Dit kan variëren van het inhuren van professionals tot het organiseren van vrijwilligersdagen.

Regels en Voorwaarden

Om ervoor te zorgen dat het wijkbudget eerlijk en effectief wordt besteed, gelden de volgende regels en voorwaarden voor het indienen van voorstellen:

  • Het voorstel moet ten goede komen aan de bewoners van Lewenborg.
  • Het budget per voorstel is maximaal 5.000 euro.
  • Het voorstel moet uitvoerbaar zijn binnen een jaar na goedkeuring.
  • Er moet een duidelijk plan en begroting worden ingediend.

Betrokkenheid en Samenwerking

Dit project is een gezamenlijk initiatief van bewoners, het BeWonersPlatform Lewenborg, en de gemeente Groningen. Samenwerking en actieve betrokkenheid van bewoners zijn cruciaal voor het succes van het wijkbudget. Door samen te werken creëren we een buurt waar iedereen zich thuis voelt en graag verblijft.

Doe Mee!

We nodigen alle bewoners uit om actief deel te nemen aan het wijkbudget. Jouw ideeën en suggesties zijn van groot belang voor het verbeteren van onze wijk. Heb je vragen of wil je meer weten over hoe je een voorstel kunt indienen? Neem dan contact met ons op via de website of bezoek een van onze informatiebijeenkomsten.

Samen maken we van Lewenborg een plek waar iedereen graag woont en samenkomt!

 

Dit project wordt gesubsidieerd door Nationaal Programma Groningen

logo nationaal programma groningen

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud