Menu Sluiten

Kansrijk Oost en Buddy Academie

Foto: Buddy’s van Kansrijk Groningen

Kansrijk Oost helpt mensen die problemen hebben met geldzaken, opleiding en werk. Het doel is om weer grip op je leven te hebben. Je kunt verder met een opleiding of meedoen in de samenleving.  

Kansrijk Oost is sinds vijf jaar een succesvolle aanpak om uit de armoede te komen. Problemen met geld, opvoeden, opleiding of werk geven veel stress. Bij Kansrijk Oost pakken we eerst die aan, zodat er rust komt. Wanneer je deelneemt aan Kansrijk Oost, krijg je een buddy. Die kijkt samen met jou naar jouw wensen en doelen, in jouw tempo. De kernvraag is: Wat wil jij?

De buddy’s van Kansrijk Oost geven persoonlijke begeleiding en ondersteuning. Dit is afgestemd op jouw specifieke behoeften. Samen werk je aan haalbare doelen. Meer weten over de aanpak en ervaringen van deelnemers? Kijk dan hier https://www.kansrijkgroningen.com/

De buddy’s werken zelfstandig. Daarnaast heeft Kansrijk Oost zes Achterwachten van WIJ Groningen die kunnen adviseren en die kunnen doorverwijzen naar collega’s of instanties.

Resultaten en succesverhalen

Sinds 2019 hebben ongeveer 100 inwoners en huishoudens meegedaan aan Kansrijk Oost. De resultaten zijn veelbelovend: deelnemers kregen goede huisvesting, draaiden weer mee in de maatschappij, gingen een MBO- of HBO-opleiding doen. Ze werden zzp-er of kregen betaald werk waarmee ze volledig uit de Bijstand kwamen. Een aantal deelnemers werd zelf buddy. Het aantal buddy’s steeg van 1 naar 12 en is al jaren stabiel. Kansrijk Oost participeerde in onderzoeken en was veelvuldig in de lokale en landelijke media.

Buddy Academie: opleiding en ondersteuning

De buddy’s spelen een cruciale rol in het succes van Kansrijk Oost. Daarom hebben we de ‘Buddy Academie’ opgericht. Deze academie biedt trainingen en ondersteuning aan de buddy’s, zodat zij optimaal kunnen bijdragen aan het welzijn van de deelnemers. De Buddy Academie heeft een Basisprogramma en twee Verdiepingsprogramma’s met in totaal 19 trainingen.

Wil je meer weten? Wil je deelnemer worden? Bel of mail dan met Esmeralda Bos, 06 – 5527 0120, email: esmeralda.bos@wij.groningen.nl. Aanmelden kan via aanmeldenkansrijkoost@groningen.nl

Wil je buddy worden bij Kansrijk Oost? Kijk dan hier https://www.kansrijkgroningen.com/wijken/kansrijk-oost/

Kansrijk Oost is onderdeel van Kansrijk Groningen, gefinancierd door NPG, Wijkvernieuwing en gemeente Groningen.

Dit project wordt gefinancierd door Nationaal Programma Groningen

logo nationaal programma groningen

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud