Menu Sluiten

Versterken digitale en taalvaardigheden

In de moderne samenleving zijn digitale en taalvaardigheden essentieel om volwaardig mee te kunnen doen. Of het nu gaat om online bankieren, het controleren van je energieverbruik, of het lezen en begrijpen van belangrijke e-mails, deze vaardigheden zijn cruciaal. In Lewenborg willen we ervoor zorgen dat alle bewoners beschikken over de nodige digitale en taalvaardigheden.

Wij streven ernaar dat alle bewoners in Lewenborg deze essentiële vaardigheden beheersen. Daarom gaan we het volgende doen:

  • Inventariseren wie hulp nodig heeft bij hun digitale en/of taalvaardigheden.
  • Gerichte ondersteuning aanbieden aan deze bewoners.
  • Professionals trainen die bewoners kunnen ondersteunen in hun leerproces.

Inventariseren van Behoeften

We beginnen met het in kaart brengen van de specifieke behoeften van onze bewoners. Dit doen we door in gesprek te gaan met mensen die moeite hebben met digitale en/of taalvaardigheden. Zo krijgen we een goed beeld van de obstakels die zij ervaren en kunnen we passende oplossingen bieden.

Gerichte Ondersteuning

Op basis van de verkregen informatie bieden we gerichte ondersteuning aan. Dit kan variëren van taallessen tot cursussen in digitale vaardigheden. Ons doel is om iedere inwoner van Lewenborg de kans te geven om deze belangrijke vaardigheden te ontwikkelen en te verbeteren, zodat zij volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving.

Training van Professionals

We leiden professionals op die in staat zijn om bewoners te ondersteunen. Deze professionals worden getraind om de signalen van hulpbehoefte te herkennen en de juiste hulp te bieden. Door deze aanpak kunnen we ervoor zorgen dat de ondersteuning efficiënt en effectief is.

Jouw Betrokkenheid

We nodigen alle bewoners uit om deel te nemen aan dit project. Jouw feedback en betrokkenheid zijn van groot belang voor het succes van dit initiatief. Heb je vragen of suggesties? Neem contact met ons op via communicatielewenborg@groningen.nl en help ons om dit project verder te ontwikkelen en te verbeteren.

Samen kunnen we ervoor zorgen dat iedereen in Lewenborg beschikt over de benodigde digitale en taalvaardigheden om volwaardig mee te doen in de moderne samenleving.

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud