Menu Sluiten

Geschikte woningvoorraad ouderen

Mensen die in Lewenborg wonen, willen er ook graag blijven wonen. Dit betekent dat er in de toekomst meer oudere bewoners in de wijk zullen zijn, met andere wensen en behoeften als het gaat om hun woning. Om ervoor te zorgen dat deze ouderen comfortabel en veilig in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen, werken we aan plannen voor een betere woningvoorraad die past bij de behoeften van senioren.

Nieuwe Seniorenwoningen

We weten dat veel ouderen graag zo lang mogelijk zelfstandig in hun eigen huis willen blijven wonen. Een verhuizing naar een verpleeghuis is vaak niet hun eerste keuze. Toch zijn veel bestaande woningen in Lewenborg niet geschikt voor senioren die bijvoorbeeld moeite hebben met traplopen of andere beperkingen krijgen. Daarom willen we nieuwe woningen ontwikkelen die speciaal zijn ontworpen voor senioren. Deze woningen zijn gelijkvloers, rolstoelvriendelijk en voorzien van moderne gemakken die het leven makkelijker maken.

Het bouwen van nieuwe seniorenwoningen heeft ook een ander voordeel: als ouderen verhuizen naar een geschikte woning, komen hun oude woningen vrij voor starters en gezinnen. Zo creëren we een gezonde doorstroom op de woningmarkt in Lewenborg.

Aanpassingen aan Bestaande Woningen

Niet alle ouderen willen verhuizen. Sommige mensen blijven liever in hun vertrouwde huis wonen, ook al is het misschien niet meer helemaal geschikt. Daarom kijken we ook naar mogelijkheden om bestaande woningen aan te passen, zodat ouderen er langer veilig en comfortabel kunnen blijven wonen. Denk hierbij aan het plaatsen van een traplift, het aanpassen van de badkamer of het aanleggen van extra steunen bij de voordeur en in de gang.

Voor deze aanpassingen gaan we in gesprek met woningcorporaties, particuliere woningeigenaren en de bewoners zelf. Het is belangrijk dat we samen oplossingen vinden die aansluiten bij de behoeften van de ouderen in de wijk.

Samenwerking voor een Toekomstbestendige Woningvoorraad

Om deze plannen succesvol uit te voeren, is samenwerking met verschillende partijen essentieel. We werken samen met woningcorporaties, zoals Lefier en Nijestee, maar ook met particuliere verhuurders en huiseigenaren. Daarnaast is de inbreng van de bewoners zelf van groot belang. Zij weten immers het beste wat ze nodig hebben om prettig te kunnen blijven wonen.

We zullen regelmatig bijeenkomsten organiseren waar bewoners hun ideeën en zorgen kunnen delen. Op die manier zorgen we ervoor dat de plannen aansluiten bij wat er in de wijk speelt.

Wat kun jij doen?

We nodigen iedereen uit om mee te denken over de plannen voor de woningvoorraad in Lewenborg. Heb je vragen of ideeën over hoe we de woningen beter kunnen maken voor senioren? Of wil je meer weten over de mogelijkheden om je eigen woning aan te passen? Laat het ons weten! Samen kunnen we ervoor zorgen dat Lewenborg een fijne plek blijft voor iedereen, van jong tot oud.

Planning en Volgende Stappen

We zijn momenteel in gesprek met verschillende partijen om de plannen verder uit te werken. Ons doel is om in 2025 te beginnen met de eerste projecten, zoals de bouw van nieuwe seniorenwoningen en het aanpassen van bestaande huizen. We houden je op de hoogte van de voortgang en nodigen je graag uit voor bijeenkomsten waarin we de plannen bespreken en samen verder ontwikkelen.

Met jouw hulp kunnen we ervoor zorgen dat Lewenborg een wijk blijft waar iedereen, ongeacht leeftijd, prettig kan wonen.

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud