Menu Sluiten

Formele en informele zorg ouderen

De wijk Lewenborg verandert. Er komen steeds meer ouderen te wonen, en dat vraagt om een andere aanpak. Veel van deze bewoners hebben extra zorg en ondersteuning nodig. Om dit in goede banen te leiden, richten we ons op twee belangrijke punten:

  1. Gezond ouder worden: We willen mensen helpen om zo gezond mogelijk oud te worden, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven en minder snel zorg nodig hebben.
  2. Ondersteuning van informele zorg: Dit betekent dat we investeren in mantelzorgers, vrijwilligers en andere mensen die zorgen voor hun familie, vrienden of buren zonder dat dit hun beroep is.

Eenvoudige toegang tot hulp

We vinden het belangrijk dat ouderen en hun mantelzorgers makkelijk de juiste hulp kunnen vinden. Daarom gaan we in gesprek met bewoners en kijken we welke initiatieven er al zijn. Waar nodig bieden we ondersteuning aan deze initiatieven.

Samenwerking met organisaties

Een goede samenwerking met organisaties zoals Humanitas is van groot belang. Wij kennen de wijk en haar bewoners, en deze organisaties hebben veel kennis over zorg. Door samen te werken, kunnen we ervoor zorgen dat iedereen de juiste hulp krijgt. We willen bijvoorbeeld bijeenkomsten organiseren waar bewoners en zorgorganisaties elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren.

Zo bereiden we Lewenborg voor op de toekomst, waar iedereen de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft.

Heb je vragen of ideeën? We horen graag van je! Neem hier met ons contact op.

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud