Menu Sluiten

Openbare ruimte en stratenaanpak

In Lewenborg willen we de openbare ruimte verbeteren om het leven in onze wijk nog aangenamer te maken. We richten ons op het creëren van veilige, comfortabele en groene ruimtes waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, kinderen veilig kunnen spelen, en waar iedereen kan genieten van een prettige omgeving. Dit project is een belangrijke stap in het verbeteren van onze straten en pleinen.

Wat gaan we doen?

  1. Groen en Duurzaam: We willen meer groen in de wijk brengen. Dit betekent meer bomen, planten en groene plekken. Deze aanpassingen zorgen voor meer schaduw in de zomer en maken de openbare ruimte aantrekkelijker en duurzamer.
  2. Veilige Speelruimtes: Kinderen verdienen veilige plekken om te spelen. We willen de openbare ruimte zo inrichten dat kinderen meer ruimte krijgen om te spelen en minder ruimte nodig is voor geparkeerde auto’s. Dit draagt bij aan de veiligheid en het welzijn van de kinderen.
  3. Pilotproject in Woonerven: We starten met een pilot in een van de woonerven. Samen met de bewoners maken we een toekomstbeeld voor de straten en pleinen. We willen de binnenpleinen groener maken door meer planten en bomen toe te voegen en minder bakstenen te gebruiken.

Proces en Planning

We hebben de afgelopen tijd met bewoners gesproken en hun ideeën verzameld. Deze input helpt ons om het ontwerp te verbeteren en aan te passen aan de wensen van de gemeenschap. We gaan nu aan de slag met het plan en hopen in de komende maanden te starten met de pilot.

Betrokkenheid en Samenwerking

Dit project is een samenwerking tussen bewoners, wijkteams en de gemeente. Jouw ideeën en feedback zijn cruciaal voor het succes van deze verbeteringen. We organiseren bijeenkomsten en gesprekken om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedenken over de plannen.

Samen maken we Lewenborg groener en veiliger

Met jouw hulp kunnen we de openbare ruimte in Lewenborg verbeteren. We kijken ernaar uit om samen met jou te werken aan een veilige, groene en fijne wijk waar iedereen zich thuis voelt. Blijf op de hoogte van de voortgang en denk mee over hoe we onze straten en pleinen nog mooier kunnen maken!

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud