Menu Sluiten

LewenborgTV maakt films over de wijk

Heb jij al gehoord van LewenborgTV? Sinds een tijdje heeft het BeWonersPlatform Lewenborg onder deze naam een eigen kanaal op YouTube. Hier delen ze maandelijks video’s met daarin nieuwtjes uit de wijk.

De leden van het BWPL interviewen en filmen alles samen. Patrick van Eijndhoven monteert tot nu toe vooral de beelden. Hij heeft hier veel ervaring mee, uit de tijd hij nog als jongerenwerker actief was. Om ook andere leden van het BewonersPlatform te leren hoe ze kunnen filmen en monteren, volgden een aantal van hen half mei een workshop ‘Professionele video’s maken op je smartphone’.

Siep Dekker en Daan Wiers brachten het geleerde na afloop gelijk in praktijk. Aansluitend hadden ze namelijk een interviewafspraak met Ronald Rooijakkers, stadsdeelbeheerder Oost en Ten Boer, voor de derde aflevering van LewenborgTV. Daan: ‘Siep begon meteen te regisseren en na te denken uit welke hoek we het beste kunnen filmen. We hebben beelden gemaakt dat Ronald aan komt fietsen voor aan het begin en dat hij weer wegfietst. Erg leuk allemaal!’

Benieuwd naar het resultaat? Hou dan LewenborgTV in de gaten op YouTube. Via deze link kom je op het kanaal: http://bit.ly/lewenborgtv.

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud