Menu Sluiten

Speelplek Lewenborg Zuid: Baken

Welkom op de projectpagina voor de nieuwe speelplek bij Baken in Lewenborg Zuid! Dit initiatief is bedoeld om een inclusieve, toegankelijke en plezierige ruimte te creëren waar kinderen van alle leeftijden en capaciteiten samen kunnen spelen.

Doel van het Project

Het doel van de nieuwe speelplek bij Baken is om een veilige en aantrekkelijke speeltuin te realiseren die toegankelijk is voor alle kinderen, inclusief kinderen met een beperking. We willen een ruimte creëren waar kinderen vrij kunnen spelen, sociale contacten kunnen leggen en hun fysieke en motorische vaardigheden kunnen ontwikkelen. Deze speeltuin wordt ontworpen en uitgerust op basis van de wensen en behoeften van ouders en kinderen uit de buurt.

Introductie van het Project

Speelplek Baken wordt een unieke speelruimte waar inclusiviteit en plezier centraal staan. Deze speeltuin is het resultaat van nauwe samenwerking met buurtbewoners, ouders en kinderen, die hun ideeën en suggesties hebben gedeeld tijdens bijeenkomsten en inspraakmomenten. Hierdoor hebben we een ontwerp kunnen maken dat voldoet aan de wensen van de gemeenschap.

De nieuwe speeltuin zal zich bevinden bij de vijver tussen Baken en Dukdalf en wordt groter dan de bestaande speelplek. Er komen diverse speeltoestellen voor kinderen van 2 tot 14 jaar, waaronder speciaal ontworpen toestellen die toegankelijk zijn voor kinderen in een rolstoel. Hierdoor kunnen alle kinderen samen spelen en genieten van de nieuwe faciliteiten.

De werkzaamheden voor de aanleg van de speeltuin beginnen in week 27, vanaf 1 juli, en we streven ernaar de speeltuin tijdens de zomervakantie te openen.

Belangrijkste Kenmerken van de Nieuwe Speelplek

  • Inclusiviteit: Toestellen die geschikt zijn voor kinderen met en zonder beperking.
  • Veiligheid: Een veilige en goed bereikbare locatie voor alle kinderen.
  • Gemeenschapsgericht: Ontworpen in samenwerking met ouders en kinderen uit de buurt.
  • Diversiteit aan Speeltoestellen: Voor verschillende leeftijdsgroepen, inclusief rolstoeltoegankelijke opties.
  • Sociale Interactie: Een ontmoetingsplek voor buurtbewoners, ouders en kinderen.

We kijken ernaar uit om samen met de gemeenschap deze nieuwe speelplek tot leven te brengen en een blijvende positieve impact te maken op Lewenborg Zuid.

Kom deze zomer naar de nieuwe speeltuin bij Baken en beleef het speelplezier zelf!

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud