Menu Sluiten

Gemeente organiseert inloopbijeenkomst over herinrichting Lijzijde in Lewenborg

De gemeente Groningen is van plan om een deel van de Lijzijde in Lewenborg opnieuw in te richten. Dit betreft het gedeelte van de straat dat langs het winkelcentrum loopt. Op donderdag 5 september van 17.00 tot 19.00 uur vindt er een inloopbijeenkomst plaats in Wijkcentrum Het Dok, zaal Vlootschouw, Kajuit 4.

Tijdens deze bijeenkomst presenteert de gemeente het voorlopige ontwerp. Bewoners en belangstellenden krijgen de gelegenheid om het ontwerp te bekijken en vragen te stellen aan de aanwezige medewerkers. Aanmelden is niet nodig, je kunt binnenlopen op een moment dat jou uitkomt.

De herinrichting van de Lijzijde maakt deel uit van een breder programma waarin de gemeente streeft naar meer verkeersveiligheid en vergroening van de openbare ruimte. De snelheid op de Lijzijde zal worden verlaagd van 50 naar 30 km/uur. Daarnaast komt er meer ruimte voor fietsers, voetgangers en groen.

Mocht je niet in staat zijn om de bijeenkomst bij te wonen, maar heb je wel vragen of opmerkingen? Dan kun je contact opnemen via de projectpagina of bellen met 14050 (zonder netnummer).

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud