Menu Sluiten

Drie jaar Wijkbudget, hoe gaan we samen verder?

Op donderdag 18 juli was het eindelijk zover: de bekendmaking van de winnaars van het wijkbudget. Tijdens deze feestelijke avond konden we veel bewoners en initiatieven blij maken met een mooi geldbedrag om hun idee het komende jaar uit te voeren.

Bijna 50 bewoners waren aanwezig op deze ‘derde donderdag’ van het BeWonersPlatform Lewenborg. Bij aankomst stond er een heerlijke alcoholvrije bubbeldrank klaar en er waren prachtige petit-fours met het logo van het wijkbudget. Iedereen kwam rustig binnen in het feestelijk versierde restaurant van het Dok en zocht, soms wat nerveus, een plekje.

Om half acht begon wijkdichter Ronald IJpma met een paar mooie voordrachten, waarna de bekendmaking van de winnaars volgde.

Dit jaar hadden heel veel mensen gestemd, zowel digitaal via de Stem van Groningen als op papier. Vooral de papieren stemmen waren dit jaar in grote aantallen ingeleverd. Het was duidelijk dat de bewoners graag hun stem wilden laten horen.

Het mooiste nieuws was dat alle ingediende ideeën dit jaar konden worden goedgekeurd. Voor het Borduur-project was er helaas niet genoeg budget over, op basis van hun plek in de ranglijst. Toch konden we hen blij maken met €3000,-. Zo kunnen alle initiatiefnemers hun ideeën goed van start laten gaan.

Is er een idee waar jij graag aan wilt meewerken? Wil je helpen bij de uitvoering van één van deze ideeën? Kom dan gerust langs of stuur een bericht naar wijkbudgetlewenborg@gmail.com. We brengen je graag in contact met de initiatiefnemers. Samen maken we de wijk leuker en levendiger!

Als werkgroep Wijkbudget horen we ook graag wat je vindt van het Wijkbudget. Hoe bevalt de manier waarop het nu werkt, bijvoorbeeld de verschillende fases? Wat zou beter kunnen?

  1. Hoe heb je het Wijkbudget tot nu toe ervaren?
  2. Heb je zelf weleens een idee gehad voor je straat of wijk en/of zelf uitgevoerd?
  3. Hoe zou het Wijkbudget nog beter kunnen? Zodat nog meer Lewenborgers mee gaan doen
  4. Wat zou volgens jou kunnen helpen om het gemeenschapsgevoel in de wijk te versterken?
  5. Voel jij je betrokken bij de besluitvorming in de wijk? Zou je betrokken willen zijn?

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud