Menu Sluiten

Financiele educatie voor iedereen

Hallo, wij zijn Marina Smit en Monica Helbig en wij zetten ons in voor financiële educatie in de wijk.

Wat doen we?

  • We hebben contact met de scholen en ondersteunen hun om financiele educatie in het onderwijs een plek te geven. Zowel op de basisschool als op het voortgezet onderwijs.
  • We hebben contact met alle brugfunctionarissen in de wijk en bespreken hoe we ouders nog beter kunnen ondersteunen.
  • We organiseren gastlessen, voorstellingen, trainingen, voorlichtingen en andere activiteiten op het gebied van geld voor alle leeftijden. Voor inwoners voor de wijk, maar ook voor de professionals.
  • We spreken met de kinderopvangorganisaties in de wijk en kijken hoe we samen financiële educatie kunnen oppakken.

De afgelopen jaren hebben we

  • De Geld & Grip trainingen aangeboden. Een 7-weekse training over geld.
  • Het LIFE-trajecten aangeboden. Dit is speciaal voor alleenstaande moeders die een volgende stap willen maken.
  • Workshops over armoede signaleren en bespreken georganiseerd voor professionals in de wijk.
  • Gezorgd dat alle scholen boeken over geld en spellen waarin geld een rol speelt gekregen hebben. Spelenderwijs leren vinden we belangrijk.
  • In de week van het geld 2024 een voorstelling over geld georganiseerd voor alle groepen 5 t/m 8

We willen de komende jaren nog veel meer organiseren om de inwoners van de wijk meer te leren over geld. Heb jij een goed idee? Neem dan contact met ons op. Onze contactgegevens vind je hier onder.

Mijn naam is Marina Smit en ik ben brugfunctionaris op IKC ’t Kompas in de wijk. Daarnaast kartrekker financiële educatie samen met Monica. Ik vind het belangrijk dat ouder(s), bewoners weten wat voor regelingen er in de wijk zijn en om mee te denken, hulp bieden waar nodig. Er zijn veel mogelijkheden en denk graag met mensen mee. Voor vragen neem gerust contact met me op: m.smit@vcog.nl
Ik ben Monica Helbig en ik woon al sinds 2004 in Lewenborg. Ik heb mijn eigen bedrijf Cijfers & Centen. Mijn doel is mensen financiële rust geven, vooral omdat ik vroeger zelf veel financiele onrust heb gehad. Financiële educatie speelt hier een grote rol in. Daarom was ik ook blij toen ik gevraagd werd daar in de wijk een rol in te spelen. Mail naar info@cijfersencenten.nl of bel/app 06 389 00 729

 

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud