Menu Sluiten

Open Dagen in Groningen: Kom kijken hoe je buren hun huis duurzamer maken

Op zaterdag 2 en 9 november kun je in de gemeente Groningen zien hoe mensen hun huizen duurzamer maken. Tijdens de Open Dagen, die georganiseerd worden door de Nationale Duurzame Huizen Route, laten huiseigenaren zien hoe ze energie en gas besparen. Denk bijvoorbeeld aan vloerverwarming of dakisolatie. Je kunt ideeën en tips krijgen voor je eigen huis.

Veel mensen denken dat duurzaam wonen lastig en duur is. Maar tijdens deze Open Dagen zie je hoe anderen het hebben aangepakt. Je hoort ook over de uitdagingen die zij tegenkwamen. Zo krijg je een goed beeld van wat mogelijk is, wat het oplevert en waar je op moet letten als je zelf stappen wilt zetten.

Bezoek ook huizen buiten Groningen

Naast de huizen in Groningen kun je ook huizen buiten de gemeente bezoeken. Zo krijg je nog meer voorbeelden van hoe mensen hun woningen energiezuiniger hebben gemaakt.

De Nationale Duurzame Huizen Route: twaalfde editie

Dit is het twaalfde jaar dat de Nationale Duurzame Huizen Route wordt gehouden. Elk jaar doen duizenden mensen mee om ideeën op te doen voor hun eigen woning. Het is een landelijk initiatief dat in Groningen wordt ondersteund door de gemeente.

Wil je ook minder energie verbruiken en ben je op zoek naar tips? Bezoek dan op 2 of 9 november een duurzaam huis in jouw buurt. Je kunt alle deelnemende huizen en meer informatie vinden op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route, waar je ook je bezoek kunt plannen.

Meer informatie vind je op https://duurzaamgroningen.nl/artikelen/energie-besparen-moeilijk-kijk-dan-eens-hoe-je-buren-het-gedaan-hebben

Misschien vind je dit ook interessant?

Ga naar de inhoud