In Lewenborg streven we ernaar dat niemand buitengesloten wordt. Onze wijkvernieuwing richt zich erop dat alle voorzieningen toegankelijk, bereikbaar en beschikbaar zijn voor iedereen. Dit betekent dat we zowel fysieke toegankelijkheid als financiële ondersteuning bieden om ervoor te zorgen dat alle bewoners kunnen deelnemen aan het sociale leven in onze gemeenschap.
Toegankelijkheid kan vele vormen aannemen. Het gaat niet alleen om het aanpassen van gebouwen voor rolstoelgebruikers, maar ook om het wegnemen van financiële en taalbarrières. We willen ervoor zorgen dat families met een laag inkomen, zoals die geen geld hebben voor dure naschoolse activiteiten, en bewoners die nog weinig Nederlands spreken, volledig kunnen meedoen aan het leven in Lewenborg.
Om iedereen in Lewenborg te bereiken, zetten wij professionals zoals leerkrachten en begeleiders in. Zij kunnen de behoeften van de inwoners onder de aandacht brengen en herkennen wanneer bewoners extra hulp of ondersteuning nodig hebben. Zo zorgen we ervoor dat iedereen in Lewenborg meetelt en de juiste ondersteuning krijgt.
Met de Stadjerspas ontdek, bespaar en geniet je nog meer in de gemeente Groningen. Deze pas biedt korting op sport, cultuur, recreatie, educatie en meer, en is gratis aan te vragen voor inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. De Stadjerspas maakt het mogelijk voor mensen met een laag inkomen om deel te nemen aan allerlei activiteiten en zo volledig betrokken te zijn bij de gemeenschap.
Wat is het en hoe werkt het?
De Stadjerspas is speciaal ontworpen om voorzieningen voor lage inkomens goedkoper en toegankelijker te maken. Het is een initiatief vanuit de gemeente Groningen en kan eenvoudig online aangevraagd worden met behulp van DigiD en een recente inkomstenverklaring. Na goedkeuring ontvang je per e-mail je digitale Stadjerspas, die je kunt laten scannen bij aangesloten aanbieders om korting te krijgen.
Voor wie is de Stadjerspas?
De Stadjerspas is beschikbaar voor inwoners van de gemeente Groningen met een inkomen tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. Dit betekent dat zowel alleenstaanden als echtparen en samenwonenden in aanmerking komen, afhankelijk van hun inkomen en leeftijd. Studenten met studiefinanciering komen niet in aanmerking, omdat zij vaak al studentenkorting kunnen krijgen bij verschillende bedrijven en organisaties.
Hoe vraag je de Stadjerspas aan?
Het aanvragen van de Stadjerspas is eenvoudig. Log in op de website met je DigiD, vul het aanmeldformulier in en na goedkeuring ontvang je je pas digitaal. Kinderen tot 18 jaar kunnen ook profiteren van de Stadjerspas en staan bij een van de ouders op het account. Voor kinderen van 18 jaar of ouder moet een aparte aanvraag worden ingediend. Ga naar: https://stadjerspas.gemeente.groningen.nl/start
Samen werken aan toegankelijkheid
Onze inzet voor toegankelijkheid en het gebruik van hulpmiddelen zoals de Stadjerspas zijn belangrijke stappen om ervoor te zorgen dat iedereen in Lewenborg volledig kan deelnemen aan het sociale leven. Door samen te werken met professionals en gebruik te maken van gemeentelijke initiatieven, bouwen we aan een inclusieve en toegankelijke gemeenschap waar niemand buitengesloten wordt.
Wat kun jij doen?
Jouw feedback is essentieel voor het succes van deze vernieuwing. Heb je ideeën of suggesties om de toegankelijkheid van de voorzieningen in Lewenborg te verbeteren? Neem contact met ons op via communicatielewenborg@groningen.nl en deel je gedachten!
Samen bouwen we aan een nieuwe toekomst voor onze bewoners en maken we Lewenborg nog leefbaarder!